Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Τόσο τεράστιο έγκλημα διέπραξε ο φαρμακοποιός;

Γράφω το παρόν με αφορμή τη διαπόμπευση του ιδιοκτήτη ενός φαρμακείου στη Πολίχνη, ο οποίος μπουγέλωσε έναν σκύλο που κοιμόταν έξω απ'το μαγαζί του. Δεν θα μπορούσα να υπερασπιστώ μια τέτοια πράξη -είμαι ο πρώτος που θα σπεύσει να κατακρίνει κάποιον που βλάπτει ή ενοχλεί έστω ανυπεράσπιστα όντα που δεν τον ενόχλησαν- και για μένα ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός που αρμόζει στον φαρμακοποιό αυτόν είναι... καραγκιόζης.

Το πρόβλημά μου είναι οι σουπερ-φιλόζωοι. Και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έκαναν share την εικόνα, ούτε σε αυτούς που έχουν ένα κατοικίδιο και το αγαπάνε. Αναφέρομαι στους τρελαμένους φιλόζωους.

Οι συγκεκριμένοι είναι τόσο ηλίθιοι που είναι ανίκανοι να ξεχωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στο να είσαι "φιλόζωος" και στο να είσαι ζωόφιλος -εξού και οι σελίδες τύπου "ζωοφιλικός σύλλογος τάδε" στα διάφορα ΜΚΔ. Αλλά το IQ τους είναι άλλο ζήτημα... Το ζήτημα είναι ότι θέλουν να κλείσουν το σπίτι ενός (μάλλον κομπλεξικού) ανθρωπάκου για ένα μπουγέλωμα.

Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση στο εν λόγω ποστ είναι το ότι βρέθηκε κάποιος να τον πιάσει επ'αυτοφόρω να μπουγελώνει τον σκύλο. Προφανώς ο φαρμακοποιός μπουγέλωσε αρκετές φορές το σκυλάκι. Λίγο δύσκολο να στήθηκε έξω απ'το φαρμακείο με τις ώρες χωρίς λόγο... Βέβαια, θα μπορούσε πάλι να πήγε επίτηδες κάποιος τον σκύλο του (όστις έχει καταχέσει επανειλημμένως το πεζοδρόμιο μπροστά απ'το κατάστημα) εκεί, για να προκαλέσει την αντίδραση του φαρμακοποιού και να τον εκθέσει.

Εξάλλου, είναι γνωστό πως οι φιλόζωοι αγαπάνε τα σκυλάκια τους, αλλά όχι και τα περιττώματά τους, και τα αφήνουν να κάνουν την ανάγκη τους από εδώ και από εκεί. Σαν να μην φτάνει που λερώνουν τον πλανήτη οι ίδιοι, αφήνουν και τα σκυλιά τους να λερώνουν τους δρόμους το ίδιο... Αλλά το δεύτερο σενάριο παραείναι τραβηγμένο.

Δεν ξέρω πώς έτυχε και είδε κάποιος τον φαρμακοποιό. Ξέρω όμως δυο πράγματα.

Πρώτον, όσον αφορά τη πράξη του φαρμακοποιού, δεν έκανε κάποιο τεράστιο κακό. Δεν ξεκοίλιασε τον σκύλο για να τον κρεμάσει απ'τα άντερά του. Δεν τον τάισε φόλα. Δεν τον τρέλανε στα κλωτσίδια. Το έριξε ένα ποτηράκι νερό. Είναι τόσο κακό ρε ψυχοπαθείς; Όταν, δηλαδή, τα παιδάκια μπουγελώνουν μια γάτα διαπράττουν κάποιο τεράστιο έγκλημα; Σίγουρα δεν είναι καλό, αλλά είναι αρκετά κακό ώστε να σου κλείσουν το σπίτι. Αν κλείσει το φαρμακείο; Το παιδί του το σκέφτεστε; Πώς θα το ταΐζει μετά; Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα;

Είναι δικαιοσύνη αυτό για εσάς ρε πρωτοβάρβαροι νεάντερταλ;

Δεύτερον, για κάποιον λόγο νοιάζεστε περισσότερο για τους ανθρώπους απ'ό,τι για τα ζώα. Προφανώς ταυτίζεστε περισσότερο με αυτά... Ντάξει, θα 'χετε τους λόγους σας. Αλλά γιατί δεν είναι ίδια η αντίδρασή σας όταν υποφέρουν ή αδικούνται άνθρωποι; Γιατί δεν διαπομπεύσατε τους αστυνομικούς που μπουγέλωσαν έναν άστεγο;

Λύστε μου τις απορίες ρε παιδιά

ΥΓ: Δεν έγραψα τα παραπάνω για να θίξω αυτούς που έκαναν share την εικόνα -και εγώ μπήκα στον πειρασμό. Ο φαρμακοποιός είναι για πολλά σφαλιαρίδια. Αλλά θεωρώ την αντίδρασή σας υπερβολική και θέλω να καταλάβω τη λογική πίσω από αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου