Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Επιστολή προς μια ρατσίστρια

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απάντηση σε αυτό το πρωτοφανές ρεσιτάλ ρατσισμού και Βλακείας: 





---------------------------------------------------------------

Καλησπέρα! Έχω να κάνω ορισμένες... παρατηρήσεις πάνω στα γραφόμενά σας την 5η Ιουλίου, σε ό,τι αφορά το "ΟΧΙ".

"Γίναμε το φόβητρο των λαών", εξαιτίας της αθλίας διακυβερνήσεως των φιλελεύθερων σοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και όχι εξαιτίας της "αριστερής επαναστάσεως" του Τσίπρα. Με ποια λογική αποδίδετε το γεγονός αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν είμαι με τον Τσίπρα, αλλά πολύ περισσότερο δεν είμαι με εκείνους που εναντιώνονται στο να ορθώσουμε το ανάστημα σε εκείνους που μας δάνειζαν εκατομμύρια επί εκατομμυρίων όταν ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ τους δεν θα είχαμε την δυνατότητα να επιστρέψουμε έστω και μέρος των ποσών στη περίπτωση της (αναπόφευκτης) κρίσης.

Κυρίως όμως θα σταθώ στο δεύτερο σημείο των γραφομένων σας: πρόκειται για ό,τι πιο εξωφρενικό έχω διαβάσει εδώ και... μήνες; Χρόνια; Πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πάντως.

Η (οφειλόμενη σε νευρολογική αδυναμία) ανικανότητά σας να μιμηθείτε την Αγγλική προφορά, όχι τέλεια, αλλά έστω και αρκούντως καλά ώστε να μην σας περνάνε για Ελληνίδα, σας έχει οδηγήσει στο να την... γαλλοποιείτε για να μην σας βάζουν στην ίδια γραμμή με το τσούρμο των φτωχών;

Μόνο να εξοργιστεί μπορεί κάποιος διαβάζοντας τον εμετικό σας συρφετό. Πού ξανακούστηκε αποποίηση καταγωγής λόγω ταξικού ρατσισμού; Μόνο "σιχαμένος" μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που πετάει τη καταγωγή του στα σκουπίδια για να μην περαστεί για φτωχός, και εσείς κερδίσατε τον τίτλο μετά βαΐων και κλάδων μετά από αυτή την ανάρτηση.

Προφανώς, για εσάς το να θεωρηθεί πως ζήσατε σε συνθήκες φτώχειας, αποτελεί προσβολή. Προφανώς, θεωρείτε πως θα σας χαλάσει το "image" αν πιστέψουν πως έχετε πεινάσει στη ζωή σας. Και προκειμένου να εκμηδενίσετε την πιθανότητα να πιστέψουν κάτι τόσο βαθύτατα προσβλητικό για το (τόσο αξιόλογο!) άτομό σας, φτάνετε στο εξωφρενικό σημείο να αποποιείστε την Ελληνική σας καταγωγή υποκρινόμενη την... Γαλλίδα;;

Όχι μόνο ταξικός ρατσισμός, αλλά και πραγματικός ανθελληνισμός (εν μέρει βέβαια τον συμμερίζομαι, γιατί δεν είμαστε αξιόλογος λαός. "Άνθρωποι" σαν εσάς αποτελούν την πλέον τρανταχτή απόδειξη).

Θα στοιχημάτιζα ένα ικανοποιητικό ποσό πως αν ήσασταν κάτι (οτιδήποτε), οι αρμόζουσες απαντήσεις θα έσκαγαν με πάταγο στο inbox σας. Δυστυχώς για εσάς όμως, δεν είστε ούτε μηδενικό, εξού και η πλήρης ανυπαρξία αντιλόγου.

Να ξέρετε πως ο "σωρός με τους πεινασμένους", απαξιεί ακόμα και να φτύσει τους αποποιήσαντες την καταγωγή τους, και πως ποτέ δεν πρόκειται να τους δεχτεί ως μέρος της κοινωνίας του όταν τα πράγματα φτιάξουν.

Και να ξέρετε πως ο "σωρός με τους πεινασμένους", αλλά και κάθε νουνεχής, καγχάζει με τους κοινωνικά ρατσιστές, και δη αυτούς που αντί να είναι αυτοδημιούργητα πλούσιοι ώστε να έχει ο περίγυρός τους να πει κάτι θετικό ("ωω, αυτός κατάφερε κάτι!"), ζουν απ'τα κληρονομηθέντα.

Δεν αποτελεί έκπληξη πως σε μια κοινωνία όπως η σημερινή είστε ψηλά: σε έναν βόθρο τα κοπρολύματα επιπλέουν. Τα διαμάντια βουλιάζουν.

Καλή πλεύση λοιπόν, κυρία Κ.

~Γιώργος Μ.
από τον "σωρό με τους πεινασμένους"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου