Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

"Αθλητές" της κακιάς συμφοράς

Είσαι στο πόδι από τις πέντε το πρωί. Ξέρεις ότι θα τρέχεις όλη μέρα σαν το Βέγγο. Έχεις να πληρώσεις λογαριασμούς, να σκοτωθείς στη δουλειά, να πάρεις τα παιδιά απ'το σχολείο και γύρευε πόσα άλλα. Πίνεις βιαστικά ένα καφέ, μπαίνεις στο αμάξι με τη τσίμπα στο μάτι να πας στη δουλειά σου και καθ'οδόν...
συνειδητοποιείς ότι ένας κεντρικός δρόμος έχει κλείσει από κάτι ηλίθιους που θέλουν να κάνουν τους τρεχάτους.

Αυτό συνέβη σήμερα σε χιλιάδες μεροκαματιάρηδες που χρειάζεται να περάσουν από την ιερά οδό στο Αιγάλεω για να πάνε στη δουλειά τους.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;

Καταρχάς, πόσο απίστευτα καθυστερημένος πρέπει να είναι κάποιος για να θέλει να το παίξει αθληταράς στον κεντρικό δρόμο μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής; Τι ακριβώς έχουν κατά νου; Θαρρούν ότι κάνουν καλό στην υγεία τους "τρέχοντας στη φύση" σε ένα μέρος που το καυσαέριο έχει αντικαταστήσει το οξυγόνο ή ότι προβάλλουν τον "αθλητικό τρόπο ζωής" γαμώντας τη καθημερινότητα των φυσιολογικών;

Το θέαμα των μορφών ζωής που τρέχουν μεσ'τη πόλη νομίζοντας ότι κάνουν jogging (και όχι ότι σπάνε τα αρχίδια των ανθρώπων) μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει. Ή νεύρα.

Πόσο απίστευτος καράβλαχος πρέπει να είναι κάποιος για να έχει την απαίτηση να κλείσει ένας κεντρικός δρόμος απ'τον οποίον περνάει κόσμος με σκοπό να κάνει κάτι παραγωγικό, για να κάνει ο ίδιος τη κατσιβελιά που αποκαλεί και "αθλητισμό"; Άμα θες να το παίξεις τρεχάτος, στρουγκανόβλαχε, να πας στο γήπεδο.

Δεν σου ανήκει η πόλη ρε πανευρωπαηλίθιε! Δεν ζεις μόνος σου σε αυτή! Το ότι έχεις επιλέξει συνειδητά να είσαι μια κινούμενη -τρεχάτη- σκατομηχανή που δεν κάνει τίποτα δημιουργικό όλη μέρα πέρα απ'το να καταναλώνει το οξυγόνο μου, δεν συνεπάγεται ότι μπορείς να μας γαμάς τη κυκλοφορία -ακριβώς το αντίθετο. Όσο πιο άχρηστο τομάρι είσαι, τόσο λιγότερα τα δικαιώματα που σου πρέπουν.

Και καλά να το κάνουν σε κάποιο ερημικό δρομάκι ή κάποιο απόγευμα Κυριακής να πεις πάει στο διάολο, τα παιδία παίζει, δικαιούνται να παραστήσουν τους αθλητές. Αλλά καθημερινή εφτάμιση το πρωί και μάλιστα σε κεντρικό δρόμο; Πώς να το σχολιάσει αυτό κάποιος; Ευτυχώς που ήμουν με τα πόδια και δεν χρειάστηκε να τους φάω στη μάπα ο ίδιος σαν οδηγός.

Να χέσω και τους δημάρχους που επιτρέπουν τέτοια φαινόμενα. Η δουλειά του δήμου είναι κυρίως να διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων στον κυκλοφοριακό τομέα -να υπάρχουν καλοί δρόμοι, καλά πεζοδρόμια, καλές συγκοινωνίες κτλ, και τέλος να μην μπορεί ο κάθε ξεκάρφωτος να κλείσει έναν κεντρικό δρόμο για να κάνει "ούγκα-ούγκα" ή να το παίξει τρεχάτος. Θα έπρεπε να επέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να φροντίσει οι υπεύθυνοι για αυτό το καραγκιοζιλίκι να γίνουν... δεν ξέρω... Βοθρατζήδες; Καθαριστές; Γιδοβοσκοί;; Σίγουρα όχι να παραμείνουν στη θέση του δημάρχου/αντιδημάρχου ή δημοτικού συμβούλου.

Την επόμενη φορά που θα δείτε απ'τα αυτοκίνητο ένα τσούρμο κατσίβελων να τρέχει σε κεντρικό δρόμο που έχει κλείσει επειδή ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν να παίξουν τους "αθλητές", σανιδώστε το. Με μανία. Αφού είναι τόσο κεντέρηδες θα μπορέσουν να σας αποφύγουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου