Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Παιδιά; Όχι, δεν σου χρειάζονται εσένα αυτά.

Μα τι συζητάμε τώρα, μοντέρνη ευρωπαία και μοντέρνε ευρωπαίε; Άκους εκει παιδιά και οικογενεια! Δεν σου χρειάζονται εσένα αυτά.

Η αναπαραγωγή δεν είναι ο πρώτιστος σκοπός παντος ζωντος οργανισμού από τα βακτήρια μέχρι τον άνθρωπο. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα! Να δουλεύεις για το αφεντικό σου, ας πούμε. Τα παιδιά σου αποσπάνε τη προσοχή και σου σπαταλάνε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια, που θα μπορούσες να τον αξιοποιήσεις για να αποφέρεις κέρδη στο αφεντικό σου. Το αφεντικό σου σε αγαπάει και πρέπει να αφοσιωθείς σε αυτό, να ζεις για να κερδίζει,, και να είσαι βέβαιη ότι αν του αυξήσεις τα κέρδη θα σε εκτιμήσει πολύ. Εξάλλου, πρέπει να πληρώσεις και τη ρημάδα τη τράπεζα, που επίσης σε αγαπάει και θα πληγωνόταν βαθιά αν παρέλειπες καμιά δόση για να πάρεις δώρο στα παιδιά σου.

Δεν χρειάζεσαι παιδιά, έχεις καριέρα. Έχεις βιογραφικό και λεφτά. Λεφτά που αφού δεν έχεις παιδιά για να τα δώσεις, θα τα ξοδέψεις σε φαγητό -να εξασφαλίσεις την ενέργεια που απαιτεί το αφεντικό σου για να δουλεύεις. Το 8ωρο είναι ξεπερασμένο στην Ευρώπη της οικονομικής Ανάπτυξης, θα δουλέψεις και κανα 10ωρο, και κανα 12ωρο. Η δουλειά σου είναι η ζωή σου και η ζωή σου η δουλειά σου. Μόνο έτσι θα είσαι ένας Χρήσιμος Άνθρωπος στο αφεντικό -λάθος γραφίδος, στη κοινωνία και την οικονομία.

Δες την υπέροχη μοδάτη τσάντα στη βιτρίνα! Να, θα μπορούσες να την αγοράσεις αν είχες παιδί; Πώς θα ακολουθήσεις τη μόδα αν έχεις παιδιά; Δικαιούσαι να έχεις και μια μοδάτη τσάντα βρε κοπέλα μου, τι να ψωνίζεις τώρα στα σκασμένα; Αν είχες παιδιά θα ήσουν σπίτι δουλειά δουλειά σπίτι και τίποτα για σένα. Τώρα που κάνεις και μια ενδιάμεση στάση στο μοδάτο μαγαζί ή στο χλιδάτο ρεστοραντ είσαι Ελεύθερη και Ανεξάρτητη. Επίσης συνεισφέρεις στην Ανάπτυξη των κερδών των επιχειρήσεων -συγνώμη, των δικών σου κερδών.

Παιδιά; Οικογένεια; Αυτά είναι ξεπερασμένα. Είναι πεπαλαιωμένα. Είναι πατριαρχικά κατάλοιπα περασμένων εποχών, από όταν η κακιά CIS πατριαρχική κοινωνία αντιμετώπιζε τη γυναίκα ως μηχανή αναπαραγωγής. Η αναπαραγωγή ήταν ένας τρόπος των μισογύνηδων να δεσμεύουν τις γυναίκες τους για να τις έχουν υπό έλεγχο, να τις έχουν να ασχολούνται με τα παιδιά όσο εκείνοι θα ήταν στο καφενείο -η μόνη τους έγνοια.

Υπάρχει και πρόβλημα υπερπληθυσμού κιόλας. Είμαστε εφτα δισεκατομμύρια σε αυτό το πλανήτη. Αν είναι δυνατόν να πολλαπλασιαστείς και εσύ. Ας κάνει οχτώ παιδιά ο Αχμέτ -ο συμπαθέστατος κύριος του διπλανού διαμερίσματος που δεν έχεις δει ποτέ τη γυναίκα του-, δεν χρειάζεται να κάνεις και η ίδια.

Εξάλλου... πώς θα γκομενίσουμε κιόλας ρε μοντέρνη ευρωπαία και μοντέρνε ευρωπαίε; Η ζωή δεν είναι να βρεις έναν άνθρωπο με τον οποίο να συνεννοείστε, να νοιάζεστε, να μοιράζεστε στιγμές και να κάνετε και παιδιά. Όχι. Η ζωή είναι μονάχα ξεπέτες. Νυχτερινές έξοδοι, φλερτ, βογγητά, και τέλος. Μοντέρνε ευρωπαίε, οι γυναίκες είναι κομμάτια κρέας για πήδημα. Μοντέρνη ευρωπαία, οι άντρες είναι πούτσες όρθιες και πορτοφόλια. Όλα είναι πούτσα, φράγκα, και εκμεταλλεύση. Είναι όλοι και όλες έτσι -φαίνεται ξεκάθαρα από τη τηλεόραση-, και για αυτό πρέπει να είσαι και εσύ έτσι.

Η ευτυχία σου μετριέται με τις ώρες δουλειάς σου και τον αριθμό των παρτνερ που σε ξεπέταξαν. Όταν θα ψοφάς στο νεκροκρέβατο, αυτά θα σκέφτεσαι και θα χαμογελάς.

Παιδιά; Οικογένεια; Όχι, δεν σου χρειάζονται εσένα αυτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου